OVER ONS

Lid worden van
Moskee El Islam Den Haag

Met lidmaatschap willen wij de betrokkenheid van onze bezoekers bij de moskee vergroten. Dit vinden wij van groot belang voor de continuïteit van de moskee. De verantwoordelijkheid voor het veiligstellen van de toekomst van de moskee en continuïteit van de activiteiten dient breed gedragen te worden. Behartigen van belangen van moslims staat bij ons centraal.

Hoe kan ik lid worden?
Je kunt lid worden door je in te schrijven bij het bestuur van de moskee. Kom snel langs voor je inschrijving.

Stichting Moskee El Islam

De Moskee El Islam is opgericht door de Marokkaanse gemeenschap in Den Haag. Het merendeel van de bezoekers zijn van Marokkaanse afkomst. Het is een ontmoetingsplek om bij elkaar te komen en om gezamenlijk het geloof te belijden. Iets wat binnen het leven van een moslim heel erg belangrijk is.De moskee sluit uiteraard niemand uit. Iedereen is welkom. In de moskee worden de Islamitische lessen volgens de leerschool van Madhab Imam Malik gegeven. Dit betekent niet dat mensen met een andere Madhab niet welkom zijn. De koran recitaties worden volgens Riwayat warsh gedaan. Wij proberen de Marokkaanse culturele tradities levend te houden, zolang ze niet in strijd zijn met de islam. Belangrijkste is de Arabische taal die ook onderwezen wordt. Dit zien wij als een verrijking en is niet tegenstrijdig met elkaar. Onze moskee heeft meerdere jongeren opgeleverd met deze identiteit die succesvol zijn in de Nederlandse samenleving.

gebouwbinnenHet gebouw
De Moskee El Islam is opgezet in 1997. Moskee El Islam beschikt zowel over gebedsruimtes voor mannen als vrouwen. Daarnaast kent het gebouw diverse klaslokalen, vergaderruimten en wasruimtes. Ook beschikt de moskee over een bibliotheek, ontmoetingsruimte voor religieuze culturele en sociaal-maatschappelijke projecten.Vanuit de moskee hebben de jongeren twee verenigingen opgericht, namelijk; MJV voor de jongens en Al Manaar voor de meiden.

Rondleidingen in de moskee
Wilt u een bezoek brengen aan de moskee? Wij geven u graag een rondleiding in het gebouw. Dit doen wij zowel voor individuen als groepen. De moskee krijgt regelmatig groepsbezoeken van scholen, maatschappelijke instellingen, politie, etc.

Bel naar 070 380 71 72 voor het maken van een afspraak voor de rondleiding.